Om oss

Funderar du på att skaffa hund? Har du en hund som du känner har lite mer att ge och som inte ser så pigg ut som den borde göra? Vill du lära din hund att lyda och klara av alla typer av sociala sammanhang? På den här sidan ska vi göra vårt yttersta för att förenkla för dig som hundägare.

Vi som skriver är vana hundägare som haft hundar genom hela våra liv och som bland annat haft både uppfödning och kennlar med god renommé. Vi vet vad hunden behöver – och hur du ska göra för att få en trogen vän för livet. Det ska vi dela med oss av på den här sidan. Du kommer att få tips om allt från motion vidare till disciplin och lydnad. Vi kommer att titta närmare på olika kurser – kan en valpkurs vara värd att betala för? – och vi kommer att ta ett krafttag om mat och hundfoder. Vilket hundfoder passar egentligen bäst för just din hundras och vad ska du eftersöka när du står där i butiken och ska välja mat? Vi ger tips och råd om detta.

En annan fråga som kommer att tas upp gäller sjukdomar och skador. Vilka försäkringar ska man ha, hur mycket kostar en veterinär och vilka raser drabbas hårdare än andra? Det senare är viktigt. Det finns avel som gjort att många hundraser inte alls mår så bra och som ofta drabbas av skador. Vi går igenom några av dessa och tittar samtidigt närmare på vad du aktivt ska titta efter i samband med att du planerar att skaffa hund.

Utöver detta så kommer vi även att skriva om andra djur och ge tips om katter, grisar, hästar och exempelvis kaniner. Vilket djur passar dig och din livssituation? Välkommen!